Monsanto: misdaad loont

Slechts 10 bedrijven controleren bijna de helft van de mondiale zaadmarkt. Monsanto is onlangs het grootste zaadbedrijf ter wereld geworden.

Monsanto was de producent van Agent Orange dat in de oorlog tegen Vietnam op grote schaal werd gebruikt. Tussen 1962 en 1971 sproeide het Amerikaanse leger bijna 46 miljoen liter van het ontbladeringsmiddel over Zuid-Vietnam en delen van Cambodja en Laos. De bedoeling was om Vietcongopstandelingen en Noord-Vietnamese troepen zo dekking van de dichte jungle en voedsel te ontnemen. De Vietnamezen (en de amerikaanse Vietnam-soldaten) kampen nog steeds met gezondheidsproblemen door het landbouwgif.

Monsanto is ook de producent van Aspartaam. Ondanks onderzoek dat uitwees dat Aspartaam, beter gekend als NutraSweet (o.a. Canderel), verantwoordelijk was voor hersenkankers bij proefdieren, werd het zoetmiddel vanaf 1981 door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd voor voedingsmiddelen. De goedkeuring was puur gebaseerd op politieke en financiële belangen, niet op wetenschappelijk onderzoek. Het zoetmiddel zit in meer dan 6000 voedingsmiddelen verwerkt. Van kindervitamines over dranken, brood, snoepgoed tot andere zoals kauwgum. Vanwege de steeds grotere toename van kanker, obesitas, diabetes, hoge cholesterol, hartfalen, migraine, blindheid, Multiple Sclerosis, fibromyalgie, lupus, ALS, Alzheimer, Parkinson, autisme, ADHD, asthma, epilepsie, depressies, osteoporosis, arthritis, alergiën enz, wordt aangenomen dat Aspartaam hier mede verantwoordelijk voor is.

Op 31 augustus 2008 sloot Monsanto zijn boekjaar af met een recordwinst van 2 miljard dollar (1.47 miljard Euro).

– Monsanto – wie de voeding beheerst, beheerst de wereld
http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=5100&read=1
– Grote bedrijven: Monsanto
http://www.gentech.nl/info/grote_bedrijven
– Amerikaans landbouwgif uit de oorlog nekt Vietnamezen
http://www.refdag.nl/achtergrond/gezondheid/amerikaans_landbouwgif_uit_de_oorlog_nekt_vietnamezen_1_491019?localLinksEnabled=false

Advertisements

4 thoughts on “Monsanto: misdaad loont

 1. kruitvat Post author

  Na zaad nu dieren

  In juli 2008 bracht Canvas de reportage “Monsanto patenteert varkens” in TerZake. Via DNA staaltjes probeert Monsanto nu greep te krijgen op de dieren. De reportage toont hoe een Duitse boer het DNA van zijn eigen varkens naar een labo brengt om het te laten onderzoeken. Zijn varkens vertonen het DNA door Monsanto als patent geregistreerd. Ook varkens van andere boeren vertonen hetzelfde patroon… De boer kan op geen enkele manier bewijzen dat zijn dieren niet een gevolg zijn van door Monsanto geclaimde dieren.

  http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=5100&read=1

  Reply
 2. Annelies

  De boeren van Haiti hebben massaal de gulle gift verbrand. Geweldig !!!

  Interessant om te weten is, hoe Monsanto, de FDA en de Amerikaanse Senaat aan draai-deuren politiek doet. Momenteel zitten er 6 Monsanto-mensen in de Am. Senaat, persoonlijk aangesteld door Hr. Obama zelf.

  Monsanto zit diep in Europa, o.a. in de EU-comm. en de ESFA (onze Eur. FDA). Bovendien is Monsanto druk bezig natuur-winkels op te kopen. Dat laatste gebeurt onder steeds andere namen.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s